סיפרתי על המתכון הזה לחברה!
הסתבר שהיא לא נרגעה ממנו והפיצה אותו לחברותיה, שגם הן התלהבו מאד.
אז טוב, הבנתי שיש לי פה משהו ושלא יפה שאני שומרת אותו לעצמי…
שמעתי על המתכון ממטופל שקרא לזה לחם טונה… אבל אין פה טיפת פחמימה.
רכיבים:
קופסת טונה (עדיף במים, אפשר גם בשמן)
2 כפות גדושות גבינת ריקוטה מלוחה 5% של גד (אפשר גם לא מלוחה ואז להמליח לפי הטעם)
ביצה
מה עושים:
מערבבים את כל המרכיבים ביחד וטורפים היטב, עד שנוצרת עיסה אחידה.
אם יש לכם בבית טוסטר לחיצה, מורחים את העיסה על נייר אפיה ומכניסים לטוסטר למשך 10-15 דקות (חשוב לבדוק כל כמה דקות שלא נשרף). בביתי אין טוסטר כזה ולכן הכנתי את התערובת כמו שמכינים חביתה, על מחבת, עם כפית שמן זית ועל אש נמוכה.
מכיל כ 40 גרם חלבון (תלוי כמה ריקוטה שמים בתערובת) – לכן כדאי לחלק ל- 2 מנות.
אפשר לאכול בבית וגם לקחת אתכם.
בתיאבון!